Home.Praktijk.Specialisaties.Beweegstudio.

Pastorielaan 4 G, 9244 CA, Beetsterzwaag                    info@fysiotherapiebeetsterzwaag .nl                     0512 382 383

  Fysiotherapie, manuele therapie, dry needling                                     Beweegstudio

Pilates

Valpreventie

Vallen is voor velen waarschijnlijk niet iets om dagelijks bij stil te staan. Naarmate u ouder wordt, verandert uw lichamelijke conditie. Bewegingen en reacties worden trager. U herkent risico’s minder snel en u reageert er ook trager op. Dit maakt dat u een hoger risico heeft om te vallen of te struikelen. Vallen bij ouderen is een ernstig probleem. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Vallen kan je zelfvertrouwen aantasten en het kan leiden tot verlies van zelfstandigheid van de dagelijkse bezigheden. Sommige ouderen gaan daarom minder het huis uit en raken sociaal geïsoleerd. Ongeveer één op de drie thuiswonende ouderen valt minstens één keer per jaar. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Sommige worden zelfs opgenomen in een zorgcentrum of ziekenhuis.

Terecht dat veel ouderen angst hebben om te vallen. Gelukkig kunt u er zelf veel aan doen om de kans om te vallen een stuk kleiner te maken. Het is mogelijk om bij Beweegstudio Beetsterzwaag een cursus valpreventie te volgen.

Cursusinformatie:

Het programma bestaat uit:

· een intake, waarbij de therapeut uw risicofactoren in kaart brengt.

· wekelijks lessen in groepsverband van een uur, met een wisselend oefenprogramma
 

Doel: Meer bewegen, minder vallen, verbeterde kracht in de benen en romp.

Door het oefenprogramma wordt de lichaamsbalans, de bewegelijkheid, het uithoudingsvermogen en de spierkracht van het lichaam  geoefend.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de praktijkassistente Joke Smids.

Zij kan u ook informeren over, indien mogelijk, vergoedingen door uw zorgverzekeraar.